ZVEZDAN TERZIĆ LIKUJE NAD PARTIZANOVOM SUDBINOM: Generalni direktor Zvezde PONIZIO crno-bele kao niko
Zvezdan Terzić, Foto: Starsport©

brutalno!

ZVEZDAN TERZIĆ LIKUJE NAD PARTIZANOVOM SUDBINOM: Generalni direktor Zvezde PONIZIO crno-bele kao niko

Nije štedeo večitog rivala

Objavljeno: 09:48h

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić sumirao je tek završenu sezonu i najavio velike ambicije u narednoj.

Crveno-beli su nastavili dominaciju i osvojilu četvrtu "dupli krunu" u nizu.

- Crvena zvezda je porasla i mislim da je u ovih deset godina, iz godine u godinu, imala sve jači tim i bolje igrače. I to je naša misija i u narednoj sezoni. Ovaj prelazni rok će biti najburniji u poslednjih nekoliko godina - rekao je Terzić u intervjuu za "Telegraf".

Partizan je bio jesenji šampion, ali nije istrajao u borbi sa najvećim rivalom.

- Ja nijednog trenutka nisam posumnjao da krajnji ishod može da bude bilo kakav drugačiji od ovoga što se desilo. Bio sam svestan da imamo najbolji tim, bio sam svestan da imamo najjači klub, najbolju organizaciju, najbolje finansije i sve ostale prateće faktore koji jedan klub čine velikim. I pre početka sezone sam rekao da je Zvezda toliko odmakla svim klubovima u Srbiji da prosto nemamo konkurenciju. To nije dobra stvar, ni za samu Zvezdu. Ja bih voleo da ostali klubovi budu jači, jer mislim da nije dobro za srpski fudbal ako mi pobegnemo drugoplasiranom na tabeli 18 bodova kao što je to bilo u ovoj sezoni.

Večiti derbi
Večiti derbifoto: Starsport©

Objasnio je kako su crno-beli bili u prednosti u prvom delu prvenstva.

- Mislim da je Partizan samo iskoristio veliki broj utakmica koje je imala Crvena zvezda i umor iz Lige šampiona. Mi smo u dve, tri utakmice napravili neke kikseve protiv Voždovca i Čukaričkog, a Partizan je dobi na svežinu, igrajući samo domaće prvenstvo. Stvarno je napravio taj niz utakmica gde su pobedili i na tome sam im i tad odao priznanje - smatra Terzć.

Da li sledeće sezone očekuje bolji Partizan?

- Pa ja ne znam da li može gore od ovoga? Kako je ko prošao kroz Humsku, tako je im je dao tri komada. Mislim, izgubiti u domaćem prvenstvu pet za redom utakmica od svakoga ko naiđe, ja ne znam šta ti ljudi stvarno misle. Čak i meni kao zvezdašu ne prija ovakav Partizan. Kažem, volim da bude jača liga, ne samo Partizan, nego volim da budu i ostali klubovi još jači. I Vojvodina, i Čukarički, i TSC, i Partizan, i Radnički iz Niša, i Radnički iz Kragujevca.

Bonus video:

00:22

171. večiti derbi - slavlje fudbalera Partizana

(Espreso sport/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.